Partnerportál módosulás

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tervezetten 2022.09.12-én elindul a megújult Partnerportál, az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. integrációjával. Kérjük, olvassák végig a tájékoztató levelet, összegyűjtöttünk minden fontos információt és teendőt a változásokkal kapcsolatosan. Az átállás napján lehetnek fennakadások a portál működésében. Az itt olvasható tájékoztatót e-mailben is kiküldésre került, azonban sok regisztrált e-mail cím megszűnt. Kérjük, a felhasználókat vizsgálják felül a belépéshez használt címüket és amennyiben változott, azt jelezzék nekünk levélben a partnerportal@mvmedgazhalozat.hu címen.

A Partnerportálon 3 féle regisztráció típus van, így ezek alapján 3 részre bontottuk a levelet a regisztráció specifikus témákkal kapcsolatban.

Kérjük, probléma esetén a leveleiket a partnerportal@mvmedgazhalozat.hu címre küldjék és lehetőség szerint arról az e-mail fiókról küldjék, amelyet a probléma érint, illetve az érintett POD-ot/POD-okat is tüntessék fel.

Fogyasztók („fogyasztói regisztráció”):

A POD-ok összevonási rendszere megváltozik. Az eddigi üzleti partner kód (név, cím) helyett a POD-okhoz tartozó adószám alapján kerülnek összerendelésre a mérési pontok. Erre a Főgáz elosztási terület miatt van szükség, így tudja a rendszer az azonos adószámokból összerendelni a kettő elosztó mérési pontjait. Az új regisztrációk során ezért kiemelten figyeljenek, hogy cég, kft. stb esetén jogi személyt válasszanak és adják meg az adószámot. A regisztráció egy szolgáltatási terület választóval is kibővül, ebből lehet az elosztót kiválasztani.

Fontos, hogy a meglévő regisztrációk esetén minden jogi személynek szükséges az adószám megadása, a fogyasztói fiókba belépve. Ezt a felső menüsor Adatmódosítás -> Adatok módosítása oldalon tudják megtenni.

A felületen az alábbi mezők jelennek meg, az adószám mellett a jelszó megadása is szükséges, ezután a módosítás gombbal menthető.

Amennyiben problémába ütköznek a módosítással kapcsolatosan, e-mailen keresztül jelezzék, a tárgyban „adószám mentés”-t felültetve.

Továbbá bővítettük az e-mail riportokat, lehetőség van havi riportra. Ebben az esetben a beállított POD-okra minden új hónap 1-én megküldi a rendszer az előző gázhavi összes nap távmért adatát. A beállításra a fogyasztói fiókba belépve a regisztrációhoz kötött szolgáltatások menü -> Havi gáznapi órai adatok e-mail küldése alatt van lehetőség.

További újítás, hogy mind a napi (előző gáznapi), mind a havi riportok esetén van lehetőség több e-mail címet megadni, ezt a feliratkozásoknál a „További értesítési (email cím) hozzáadása” gombbal lehet megtenni, majd a megjelenő mezőben a címet bemásolva/begépelve menteni.

Képviselők, energetikusok, meghatalmazottak („képviselői regisztráció”):

A képviselők esetén nincs szükséges teendő a fiókban. Amennyiben Főgáz elosztási területről is meghatalmazzák, a lekérdezés menük ki fognak bővülni az elosztó választóval.

Kereskedők:

A kereskedők esetén nincs szükséges teendő a fiókban. Amennyiben Főgáz elosztási területről is rendelkeznek ellátott fogyasztókkal, a lekérdezés menük ki fognak bővülni az elosztó választóval.