Éves leolvasást helyettesítő mérőállás-diktálás

Köszöntjük az NKM Hálózat mérőállás diktálási oldalán!

Kérem az alábbi szövegrészekre kattintva válassza ki, hogy áram vagy földgáz fogyasztásmérő berendezésének mérőállását kívánja megadni:

ÁRAM - mérőállás bejelentése

FÖLDGÁZ - mérőállás bejelentése

Az éves elszámoláshoz szükséges mérőállás leolvasása a területileg illetékes elosztóhálózat feladata. Annak érdekében, hogy az éves elszámoló számlák ne kizárólag becslésen alapuljanak a mérők hivatalos leolvasásának szüneteltetése miatt, az NKM online felületet alakított ki.

A felületen a fővárosi és néhány környező település ellátását biztosító NKM Földgázhálózati Kft., a Dél-Alföld villamosenergiaellátását biztosító NKM Áramhálózati Kft. és az Észak-Nyugat Magyarországon és a Dél-Alföldön működő NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. felhasználói adhatják meg az éves mérőállásukat. A havi diktálás nem változott, továbbra is a megszokott, eddigi módon és felületeken fogadja az adatokat a szolgáltató.

A három NKM elosztó társaság arra kéri ügyfeleit, hogy amennyiben most esedékes az éves leolvasásuk, kivételesen diktáljanak a leolvasások szüneteltetése alatt, így működjenek közre abban, hogy az éves elszámoláshoz minél pontosabb adat álljon rendelkezésre a valóságosan elfogyasztott energia mennyiségéről.

Az új weboldalon történő diktálás mellett az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt. és az NKM Áramhálózati Kft ügyfelei számára továbbra is van lehetőség a leolvasói társaság által kezdeményezett, a leolvasó felé történő telefonos diktálásra.

Azon ügyfelek, akiknek a diktálás híján becsült mérőállással készült számlájában elszámolt éves fogyasztás nagymértékben eltér a valós fogyasztástól, az ugyfelszolgalat@nkm.energy e-mail-címre küldött levélben kérhetnek pontosítást a mérőállásról készült fénykép csatolásával.